Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Μια πρώτη νίκη





Αέρας αισιοδοξίας πνέει από χθες στις Σκουριές Χαλκιδικής, καθώς οι κάτοικοι πέτυχαν την πρώτη τους μεγάλη νίκη! Η εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός" κρίθηκε παράνομη και εκδιώθηκε απ' το χωριό, έπειτα από διαταγή του Δασαρχείου Αρναίας. 


Πιο αναλυτικά, την περασμένη Δευτέρα, 26 Μάρτη, το Δασαρχείο Αρναίας απέστειλε στην "Ελληνικός Χρυσός" έγγραφο, με το οποίο διέτασσε "την άμεση διακοπή κάθε εργασίας στις Σκουριές" απ' την εν λόγω εταιρεία. Ζητούσε, επίσης, την αποχώρηση όσων βρίσκονταν εκεί ως "φρουρά" και την εντός τριών ημερών εκκένωση της περιοχής από μηχανήματα, οχήματα και προσωπικό. Η τριήμερη προθεσμία έληξε χθες και η εταιρεία αναμένεται να αποχωρήσει κακήν κακώς. 




Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Δασαρχείο Αρναίας μεταχειρίστηκε "με το γάντι" την εταιρεία, δεδομένου ότι διεξήγαγε εργασίες στην περιοχή, για τις οποίες δεν είχε άδεια απ' τις αρμόδιες αρχές. Το Δασαρχείο κατέγραψε αυτά τα παράνομα έργα μόλις τις προηγούμενες τρεις μέρες, ενώ θα 'πρεπε να το είχε κάνει ήδη από την περασμένη εβδομάδα. Επιπλέον, θα έπρεπε να είχε συλλάβει επ' αυτοφόρω  τους υπεύθυνους και τους υπεργολάβους της εν λόγω εταιρείας και να είχε κατασχέσει τα μηχανήματα ήδη από τις 19 του Μάρτη, οπότε και ξεκίνησαν οι παράνομες εργασίες στην περιοχή. Ωστόσο, ακόμα και με την καθυστέρηση μιας βδομάδας, σημασία έχει ότι το Δασαρχείο τελικά αντέδρασε όπως έπρεπε. 

Βέβαια, οι κάτοικοι της περιοχής και οι αλληλέγγυοι  δε πρόκειται να επαναπαυτούν. Όπως αναφέρουν και στο μπλογκ τους, ξέρουν ότι τέτοιου είδους εταιρείες δεν υποχωρούν εύκολα κι ότι δεν αποκλείεται να επιστρέψουν. Αν, όμως, γίνει αυτό, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ανυποχώρητη αντίσταση. Κάτοικοι και αλληλέγγυοι είναι προετοιμασμένοι να αγωνιστούν όσο χρειαστεί!

2 σχόλια:

  1. Μια υποσημείωση που πρέπει διαρκώς να θυμάστε : Η Εταιρεία (και όσοι την υποστηρίζουν), ακολουθεί μια εξαιρετικά προσεκτική πολιτική ενημέρωσης του κοινού : 1. Παρουσιάζοντας επιλεκτικά τις όψεις του ζητήματος που θεραπεύουν άμεσα τα βασικά προβλήματα της περιοχής (ανεργία).
    2. Υπονομεύοντας την αξιοπιστία όποιου εκφράζεται (ακόμα και με επιχειρήματα) εναντίον.
    3. Παρουσιάζοντας την όλη διαδικασία της εξώρρυξης και της απομόνωσης του χρυσού ως ανώδυνη και απόλυτα ελεγχόμενη. Εδώ σημειώνουμε διπλά : Μην εκπλαγείτε όταν τους ακούτε να δηλώνουν ευθαρσώς ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί κυάνιο. Αυτή είναι μια δήλωση-παγίδα. Είναι παραπληροφόρηση που στοχεύει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Να θυμάστε : Μόνο με κυάνιο εμπλουτίζεται ο χρυσός στην διαδικασία της απομόνωσης.
    Να το θυμάστε, να αγρυπνείτε και πάντα να δυσπιστείτε.
    Ευχαριστώ,
    The Sorcerer.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μία απορία: όταν υποστηρίζουν ότι δε θα χρησιμοποιήσουν κυάνιο, προτείνουν κάποια άλλη ουσία ως εναλλακτική; Γιατί απ' ό,τι ξέρω δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.. Ουσιαστικά μας κοροϊδεύουν κατά πρόσωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή